Fotbalul face obiectul suspiciunilor, în timp ce Federer "este de neatins", spune Blatter

Fotbalul face obiectul suspiciunilor, inclusiv în ce privește câștigurile jucătorilor, în timp ce un tenisman celebru ca Roger Federer „este de neatins”, a afirmat Joseph Blatter, fostul președinte al FIFA, într-o emisiune a radioteleviziunii elvețiene RTS.


6565a425-5dfa-4e5e-9e47-600a63181346

Fotbalul este sportul în care se trișează cel mai mult, a apreciat Blatter, care a fost timp de 17 ani președintele FIFA, înainte să fie obligat să demisioneze și să fie suspendat.

„Nu este bine, dar lumea trișează totuși”, a declarat elvețianul, amintind golul marcat cu mâna de argentinianul Diego Maradona împotriva Angliei la Cupa Mondială 1986. „E motivul pentru care acest sport și-a fixat măsuri de siguranță” cum sunt arbitrii și cultura fair-play-ului, a spus elvețianul care s-a văzut întotdeauna pe sine ca pe un jucător, nu ca pe un arbitru.

Potrivit lui Blatter, această „cultură” a fotbalului explică și suspiciunea îndreptată împotriva jucătorilor. Astfel, nu este o întâmplare că sunt vizate sistematic afacerile marilor fotbaliști, ca portughezul Cristiano Ronaldo, care a fost pus recent sub acuzare de Parchetul din Madrid pentru fraudă fiscală.

„Lumea nu l-ar suspecta niciodată pe Federer, care este totuși o mașină de făcut bani. Federer este de neatins”, a spus Blatter despre compatriotul său.

Blatter, care are 81 de ani, a mărturisit că are foarte puține regrete.

După ce Michel Platini, fostul președinte al UEFA, l-a acuzat că a vrut „scalpul” său, elvețianul a reacționat. „Nu este în…

citeste mai mult aici

categorii
Sport
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE