FOTO Sute de pompieri încearcă să stingă un incendiu de pădure în regiunea oraşului Split din Croaţia, al doilea cel mai mare oraş şi o destinaţie turistică populară

Mai multe sate din sudul Croaţiei sunt ameninţate de un incendiu de pădure care s-a extins luni seară până la periferia localităţii Split, al doilea cel mai mare oraş din această ţară şi o destinaţie turistică populară, informează site-ul postului RTE.Sute de pompieri încearcă să stingă un incendiu de pădure în regiunea oraşului Split din Croaţia

Cel puţin o persoană a murit, însă nu este clar dacă decesul a survenit în urma inhalării de fum sau a unui atac de cord.

Incendiul a ajuns la periferia oraşului Split, astfel că unele zone din localitate au rămas fără alimentare cu energie electrică.

Autorităţile au pregătit adăposturi provizorii în Split pentru cazul în care se decide evacuarea populaţiei din unele zone afectate de incendiu.

Premierul croat Andrej Plenkovic a declarat că Zagrebul ar putea cere ajutor din partea statelor UE pentru a face faţă acestei crize.

Aproximativ 400 de pompieri şi 100 de militari încearcă să stingă incendiul care a mistuit o zonă împădurită întinsă din sudul Croaţiei.

Până în acest moment nu se cunoaşte cauza incendiului din zona oraşului Split.Citeşte şi:
Ministrul de…

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE