FRAGMENT „Locul de unde vine lumina”, de Louise Penny, a apărut în librăriile româneşti

Acţiunea romanului „Locul de unde vina lumina” se petrece în preajma Crăciunului, în  Québec, unde inspectorul‑şef Armand Gamache primeşte de la Myrna Landers un mesaj în legătură cu dispariţia unei vechi prietene care n-a mai ajuns în Three Pines pen­tru Crăciun.  Inspectorul nu trece printr-o perioadă uşoară. Mulţi dintre colegii de la Omucideri au plecat, vechiul lui prieten şi locotenent Jean-Guy Beauvoir nu i-a mai vorbit de luni întregi şi forţe ostile se aliază împotriva sa.


Odată cu mesajul lui Landers, inspectorul găseşte ocazia perfectă de a pleca din oraş. Intrigat de refuzul Myrnei de a dezvălui numele prietenei sale, va descoperi că femeia dispărută a fost cândva faimoasă în toată lumea şi acum aproape că n-o mai remarcă nimeni, în afară de geniul nebun al poeziei, Ruth Zardo.

Gamache este din ce în ce mai atras de lumea din Three Pines. Nu doar că inves­tighează dispariţia prietenei Myrnei, dar caută şi un loc sigur pentru sine şi colegii care-i mai sunt încă loiali. 

 

FRAGMENT

„Myrna l‑a salutat din capul scării.

— Bine ai revenit, a spus ea.

Purta o cămaşă de noapte enormă, din flanel, impri­mată cu imagini de schiori şi sportivi purtând în picioare rachete de zăpadă, zbenguindu‑se pe tot Muntele Myrna. Cămaşa îi acoperea gambele, apoi se întâlnea cu papucii groşi, tricotaţi. Îşi aruncase pe umeri un pled de lână de la Hudson’s Bay.

— O cafea? O prăjiturică?

— Non, merci, a spus el, aşezându‑se confortabil în sca­unul pe care i l‑a arătat…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE