Gărzile Revoluţionare iraniene avertizează SUA în privinţa unor eventuale sancţiuni, declarând că ar putea reprezenta un pericol pentru forţele americane din regiune

Un comandant din Gărzile Revoluţionare ale Iranului a avertizat, luni, Statele Unite că desemnarea grupării militare drept o organizaţie teroristă şi aplicarea unor sancţiuni ar putea reprezenta un pericol pentru forţele americane din regiune, relatează site-ul agenţiei Reuters.Gărzile Revoluţionare iraniene avertizează SUA în privinţa unor eventuale sancţiuni

La începutul acestui an, oficiali americani au precizat că Administraţia Donald Trump ia în calcul catalogarea Gărzilor Revoluţionare iraniene drept o organizaţie teroristă.

În luna iunie, Senatul SUA a votat în favoarea unor noi sancţiuni împotriva Iranului, pe fondul programului iranian de rachete balistice şi a altor activităţi care nu au legătură cu acordul nuclear internaţional încheiat cu Statele Unite şi alte puteri mondiale în 2015.

„Catalogarea Gărzilor Revoluţionare ca grupare teroristă şi aplicarea unor acţiuni similare în acest sens este un mare risc pentru SUA, pentru bazele şi forţele lor detaşate în regiune”, a declarat Mohammad Baqeri, şeful Statului Major General al armatei iraniene.

Baqeri a subliniat că programul de rachete balistice al Iranului are un rol defensiv şi nu poate fi negociat cu niciun alt stat. Gărzile Revoluţionare reprezintă cea mai puternică forţă de securitate din Iran, supraveghează exploataţii economice în valoare de miliarde de dolari şi exercită o influenţă puternică asupra sistemului politic naţional.

Mohammad Baqeri a criticat remarcile recente făcute de către secretarul american al…

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE