George A. Romero, regizorul filmului "Night of the Living Dead", a murit la vârsta de 77 de ani

Regizorul american George A. Romero, al cărui film cult „Night of the Living Dead” a lansat un nou gen cinematografic, cel al peliculelor cu zombie, a murit duminică la vârsta de 77 de ani, a anunțat managerul său, citat de AFP.


bb415fb4-fc2f-4b2b-a62e-f8392c5f2d5a

„Legendarul regizor George A. Romero a decedat duminică, 16 iulie, ascultând banda originală de la ‘The Quiet Man’, unul dintre filmele sale preferate”, a anunțat managerul Chris Roe într-un comunicat de presă.

„A murit împăcat, în somn, după o luptă scurtă, dar aprigă, cu un cancer pulmonar, lăsând în urmă o familie iubitoare, mulți prieteni și o moștenire cinematografică deosebită, care a rezistat și va continua să reziste probei trecerii timpului”, a adăugat managerul artistului.

George A. Romero a murit în prezența soției și fiicei sale, potrivit aceluiași comunicat.

Turnat în alb negru, cu un buget ce abia a depășit 100.000 de dolari și cu actori necunoscuți, filmul „Night of the Living Dead”, lansat în 1968, relatează asaltul dat asupra unei ferme izolate de o hoardă de morți, ieșiți din mormintele lor în urma unei mutații genetice.

Cu o estetică „gore”, pelicula a fost mai târziu considerată o critică subversivă la adresa societății americane din anii 1960, exploatând spaimele unei epoci marcate de Războiul din Vietnam, cursa înarmării nucleare și fascinația pentru OZN-uri.

Acest film, devenit un clasic al genului, a obținut încasări de peste 30 de milioane de dolari pe plan mondial. Regizorul George A. Romero a…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE