Greşeli care îţi distrug podoaba capilară

Podoaba capilară poate fi una dintre cele mai bune moşteniri genetice. Oricum, trebuie să acorzi o atenţie sporită pentru a nu-l distruge şi mai mult.


Este indicat, mai ales dacă nu ai un păr cu volum să te îndrepţi către o tunsoare care să te avantajeze şi să eviţi pe cât posibil greşelile enumerate mai jos:

Nu foloseşti şamponul potrivit

Şamponul joacă un rol important în ritualul de îngrijire a podoabei tale capilare. Încearcă să alegi un produs natural, pe bază de plante, cu biotină şi vitamina E. Nu te sfii să apelezi la balsamul de păr, mai ales dacă acesta se încurcă des! În felul acesta vei obţine un păr mătăsos, uşor de pieptănat.

Te speli cu apă prea fierbinte

Temperatura apei este importantă, deoarece nu trebuie să fie nici prea rece nici prea caldă. În cazul în care foloseşti apa rece, există riscul să te alegi cu o răceală sau dureri puternice de cap. Chiar dacă, în timp, pielea se obişnuieşte cu temperatura folosită, este bine să eviţi contrastele, prea cald sau prea rece. În plus, părul nu se spală foarte bine cu apă rece, deşi poate avea un efect revigorant pentru scalp.

Cel mai bine este să optezi pentru un şampon corespunzător şi o apă călduţă. Ţine cont şi de faptul că apa fierbinte va face firele de păr să devină fine, destabilizând structura scalpului, iar în felul acesta te vei putea confrunta cu probleme de genul mătreţei.

Aplici bigudiuri pe părul ud

Cu toate că aplicarea bigudiurilor se recomandă a fi făcută pe părul umed pentru a obţine bucle mai bine definite, pentru…

citeste mai mult aici

categorii
Lifestyle
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE