Hunedoara: Muzica lui Enescu, prezentată la Castelul Corvinilor de Orchestra simfonică de tineret din Haga (FOTO)

Acordurile Rapsodiei Române de George Enescu au răsunat luni seara la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în interpretarea membrilor Orchestrei simfonice de tineret din Haga, care a deschis seria manifestărilor culturale organizate în curtea exterioară a monumentului istoric, cu prilejul Festivalului internațional de operă în aer liber „Hunedoara Lirică”.


f2436cfa-fed7-48b8-bb73-f4320e125b65

Sub bagheta dirijorului Marcel Geraeds, tinerii muzicieni au susținut un program în al cărui repertoriu au mai fost incluse lucrări de Weber, Dvorak, Strauss, Saint-Saens.

Alături de ei s-au aflat membrii trupei Band Klezmer Di Gojim care au prezentat, într-un stil original, mai multe prelucrări din folclorul unor țări europene.

Concertul s-a desfășurat în prezența a peste 300 de spectatori, localnici și turiști care au venit la castel pentru acest eveniment, accesul publicului fiind gratuit.

Orchestra simfonică de tineret din Haga este apreciată ca fiind cea mai veche din lume, dedicată tinerilor muzicieni, fiind înființată în anul 1923. Orchestra a început un turneu, în luna iulie, prin mai multe orașe din Transilvania.

Festivalul internațional de operă și muzică clasică „Hunedoara Lirică” va continua marți seara la Castelul Corvinilor cu opera rock „Zrinyi 1566”, în regia lui Moravetz Levent, iar miercuri seara, la Palatul Magna Curia din Deva, cu opera „Rigoletto” de G. Verdi, dirijor: Juan Cantarell (Spania).

Artiștii vor reveni joi seara la Castelul Corvinilor cu opera „Tosca”, de G. Puccini, sub bagheta lui Juan…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE