Iași: Jeff Lindsay, autorul lui "Dexter", va veni la FILIT

Reprezentanții filialei ieșene a Muzeului Național al Literaturii au anunțat, marți, că autorul celebrelor romane „Dexter”, pe care se bazează și cunoscutul serial de televiziune cu același titlu, americanul Jeff Lindsay, va participa la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT).


2328acc0-452b-4dfb-baab-28535e6791ba

Sursa foto: muzeulliteraturiiiasi.ro

Amelia Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al Muzeului Național al Literaturii Iași, a confirmat că pe lista invitaților de marcă a FILIT se află americanul Jeff Lindsay, autorul cunoscutei serii de romane.

„Scriitorul a confirmat prezența la Iași în perioada 4-8 octombrie, când se desfășoară Festivalul Internațional de de Literatură și Traducere Iași”, a declarat, pentru AGERPRES, Amelia Gheorghiță.

Scriitorul nonconformist Jeff Lindsay a studiat teatru, a lucrat ca regizor și actor, dar, printre altele, și ca profesor, cântăreț, compozitor, prezentator de știri sportive, bucătar, detectiv, grădinar sau instructor de navigație. Cărțile sale au fost de opt ori pe lista de bestseller în ‘New York Times’ și sunt traduse în 43 de limbi din întreaga lume.

Tot la ediția din acest an a FILIT Iași va fi prezentă și Olga Tokarczuk, scriitoare poloneză extrem de apreciată la nivel internațional. Ea va lua parte la un eveniment alături de Mircea Cărtărescu.

„La FILIT, publicul român se va întâlni totodată cu autorii britanici Jonathan Coe și Jim Crace, precum și cu alți scriitori cunoscuți, cum ar fi…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE