Iași: SMURD Podu Iloaiei și-a reluat activitatea, însă pe o perioadă nedefinită

Activitatea paramedicilor SMURD din orașul Podu Iloaiei a fost reluată luni, la trei luni de la sistare, dar aceștia riscă iar să nu mai ajungă la solicitări pentru că Primăria nu are bani să-i plătească decât pentru următoarele două luni.


f2399b49-c11a-4e28-bcee-038bf5dac5f1

După trei luni, cei 12 membri ai echipajului SMURD de la Podu Iloaiei susțin că își pot relua activitatea, după ce autospeciala cu ajutorul căreia interveneau la solicitări a fost reparată prin bunăvoința celor de la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași și a Fundației SMURD.

„De astăzi începem activitatea SMURD. Am fost încrezător că se va redeschide, au fost niște probleme cu banii. Marea problemă a mașinii a fost cu fondurile pentru reparații, s-au găsit fonduri, s-a reparat mai greu, dar s-a reparat”, a declarat Mihai Codru, unul dintre membrii echipajului SMURD Podu Iloaiei.

În cele trei luni cât mașina SMURD Podu Iloaiei a fost defectă, întreg echipajul, format din 12 membri, s-a aflat în șomaj tehnic. Cu toate acestea, niciunul din membrii echipajului nu a ezitat să ia rucsacul în spate și să fugă pe jos pentru a salva vieți atunci când a fost nevoie de el.

Deși autospeciala a fost reparată, echipajul paramedicilor SMURD Podu Iloaiei riscă iar să nu mai poată interveni la solicitări, întrucât Primăria nu are fondurile necesare pentru a acoperi cheltuielile.

„Ne-am întâlnit într-o ședință de urgență la Primărie, unde am fost informați că de astăzi ne începem activitatea. Pe ce perioadă, nu știu nici…

citeste mai mult aici

categorii
Sanatate
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE