Impact a plătit 10,6 milioane de euro pentru 2,2 ha din cel mai scump teren cumpărat înainte de criză şi vrea să construiască 600 de locuinţe

Dezvoltatorul Impact, deținut de omul de afacei Gheorghe Iaciu, a finalizat achiziţia terenului de 22.000 de mp din zona Bulevardului expoziției, acolo unde vrea să ridice un nou proiect rezidențial cu 600 de apartamente. Zona a devenit atractivă nu doar pentru dezvoltatorii de locuințe, ci și pentru dezvoltatorii de spații de birouri. 


La jumătatea lunii trecute, Impact a plătit un milion de euro avans pentru achiziţia unui teren de 2,2 ha în zona Romexpo Acum, tranzacția a fost finalizată, la prețul total de 10,6 milioane de euro plus TVA, a anunțat compania. Terenul se află pe strada Clăbucet nr. 68 face şi a făcut parte dintr-un lot de 6 ha, cumpărat înainte de criză de o firmă deţinută de Bluehouse Capital şi Rosebud Real Estate. Companiile au cumpărat cu 73 de milioane de euro de la Compania Industrială Griviţa terenul de 6 ha. Raportat la preţul pe mp, acesta a fost de 1.200 de euro, cel mai scump teren al unei foste fabrici vândut înainte de criză. 

Chiar săptămâna trecută, Impact a primit o finanţare de 12 milioane de euro din partea unor fonduri gestionate de Credit Value Investments (CVI), o companie poloneză de administrare a activelor. 

Pe acest teren vor fi construite nouă blocuri care vor avea între 9 și 13 etaje cu garsoniere, apartamente tip studio, cu două, trei sau chiar patru camere. Locurile de parcare vor fi situate în subteran pentru a limita traficul auto în interiorul comunității. 

În primă fază, Impact va construi patru blocuri cu 268 de apartamente, iar lucrările vor fi demarate în această toamnă. Termenul de…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE