În premieră, o producţie TVR intră în competiţia celor mai bune formate europene, organizată de EBU

Producţia, prezentată de Virgil Ianţu, face parte din cele 20 alese de juriu – Format Core Group -, din totalul de 80 de formate înscrise în competiţie. 


Acest succes vine după ce emisiunea a stârnit interes şi peste ocean. Producătorul de televiziune american Tim Crescenti a fost impresionat de formatul local „Câştigă România“ şi nu a stat prea mult pe gânduri, venind în studiourile Televiziunii Române unde a înregistrat deja un episod pilot în limba engleză pentru varianta pentru export – „To Win Your Country“.

„Am crezut de la început în acest format, pentru că are un poţenţial foarte mare şi nu doar pentru noi, românii. Am văzut că există dorinţă din străinătate de a prelua acest format, şi a mai venit încă o surpriză – selecţia la EBU Eurovision Creative Forum“, a declarat Virgil Ianţu, prezentatorul show-ului. 

„Am fost sunat chiar în ultima zi de filmare a primului sezon şi am fost anunţat că din 80 de formate trimise de televiziunile publice au rămas 20, printre care şi «Câştigă România!». În septembrie, la Berlin, vor fi premiate cele mai bune formate dintre cele 20 selectate dar, până atunci, orice s-ar întâmpla acolo, satisfacţia mea este că, după doar un sezon, «Câştigă România!» are succes“, a mai declarat vedeta TVR.

Producţiile selecţionate vor fi prezentate în cadrul evenimentului, un adevărat festival al creativităţii media. Lansat în anul 2006, Eurovision Creative Forum este organizat de EBU, prin Eurovision TV în colaborare cu televiziunea publică germană ZDF, cu sprijinul…

citeste mai mult aici

categorii
Entertainment
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE