Incendii în vestul Canadei: 37.000 de persoane evacuate

Incendiile care au făcut ravagii în centrul provinciei British Columbia (vestul Canadei) au condus la noi evacuări în acest weekend, aducând la 37.000 numărul persoanelor evacuate de când a început această situație de criză, în urmă cu peste o săptămână, informează AFP.


0889cfaf-fd4c-4d7b-927d-20c8d371ff02

Flăcările, care au continuat să avanseze, alimentate de vânturile puternice, au forțat autoritățile să întreprindă noi măsuri de evacuare — așa cum s-a întâmplat în localitatea Williams Lake, care numără aproximativ 11.000 de locuitori.

Ordinele de evacuare, anunțate sâmbătă seara, au vizat 24.000 de rezidenți ai regiunii, potrivit postului public CBC. Persoanele evacuate au fost repartizate în principal în orașul Kamloops, la sud de Williams Lake.

Ministrul transporturilor la nivel de provincie, Todd Stone, a estimat la 36.000 — 37.000 numărul persoanelor nevoite să își părăsească casele din momentul în care provincia a declarat stare de urgență, la 7 iulie, din cauza numeroaselor incendii, provocate de căldură și de vremea uscată.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile locale, circa 162 de incendii erau încă active duminică, din care cincisprezece amenințau comunitățile locale. Aproximativ 3.000 de pompieri, dintre care 415 din alte provincii, au fost implicați în operațiunile de stingere a incendiilor.

Un elicopter s-a prăbușit sâmbătă într-o astfel de misiune. Pilotul, singur la bord, a fost rănit, fiind ulterior transportat la spital, a declarat un…

citeste mai mult aici

categorii
Lifestyle
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE