Incendiu de pădure în Portugalia/ Președintele Iohannis a transmis un mesaj de condoleanțe omologului portughez

Președintele Klaus Iohannis a transmis marți un mesaj de condoleanțe omologului portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, în urma incendiilor de vegetație care au afectat Portugalia, cauzând numeroase pierderi de vieți omenești.


c3b5eee5-d092-43a4-bbe9-656a89df5451

„Am aflat cu profundă îngrijorare și tristețe despre incendiile catastrofale care au afectat Portugalia, cauzând numeroase pierderi de vieți umane, răniți și pagube materiale. În aceste momente de grea cumpănă, vă rog să primiți compasiunea mea și a poporului român pentru pierderile suferite de poporul portughez”, se arată în mesajul președintelui Iohannis.

Totodată, Klaus Iohannis a adresat condoleanțe familiilor victimelor și urări de grabnică însănătoșire celor răniți, informează Administrația Prezidențială.

Sâmbătă, un incendiu de pădure a izbucnit în regiunea Leiria, din centrul Portugaliei, soldându-se cu zeci de morți și răniți.

Incendiul care a provocat această tragedie în centrul Portugaliei s-a declanșat din cauza unui fulger care a lovit un copac uscat și s-a extins apoi cu repeziciune din cauza puternicelor rafale de vânt și a temperaturilor care au depășit în timpul zilei 40 de grade.

AGERPRES/(AS — editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea,…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE