Ingredientul-cheie din pâine ne-ar putea scăpa de poluarea cu metale grele

Cercetătorii caută constant metode prin care să rezolve poluarea cu ajutorul elementelor din natură, iar acum avem parte de un progres.


Resursele de care suntem înconjurați pot fi folosite, uneori, pentru a rezolva diverse probleme legate de poluare, însă există o categorie aparte de poluanți care nu poate fi rezolvată cu ușurință. Metalele grele sunt cele care ne ridică probleme destul de mari în cazul poluării.

Plantele nu pot să rezolve problema apei poluate, mai ales că doar câteva au capacitatea de a absorbi astfel de metale toxice. Cu toate acestea, oamenii de știință sunt de părere că au descoperit o metodă prin care să folosească un ingredient destul de simplu împotriva metalelor grele.

Drojdia, elementul cheie din pâine, poate fi modificată genetic pentru a absorbi metale grele. Organismul modificat folosește o membrană pe post de ancoră, dar și peptide care se ”lipesc” de metale precum cadmiu, cupru și nichel, pentru a le absorbi ionii. Rezultatul arată astfel: cele mai bune tipuri de drojdie modificată genetic pot absorbi până la 80% din ionii metalici fără efecte adverse. Tot ce rămâne de făcut este să fie luată drojdia din zonele de unde a absorbit metalele, scrie engadget.com.

Momentan, drojdia care absoarbe metale grele este folosită doar în laborator, deoarece mai sunt câteva aspecte care trebuie puse la punct. Spre exemplu, cercetătorii…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE