Înmatriculările second-hand au crescut cu 86%: românii au adus 235. …

Românii au înmatriculat 235.000 de unități second-hand în prima jumătate a anului, cu 86% mai multe decât anul trecut. Volkswagen rămâne marca preferată cu peste 66.000 de unități.


Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Eliminarea timbrului de mediu la 1 februarie a condus la o creștere accelerată a numărului de mașini second-hand înmatriculate în țara noastră.

Pe de o parte, o bună parte dintre românii care își înmatriculaseră mașinile în Bulgaria au făcut acum actele pe România, iar numeroase alte persoane au fost impulsionate să achiziționeze mașini second-hand din Uniunea Europeană.

Astfel, în primele 6 luni ale anului, românii au înmatriculat 235.000 de unități second-hand, în creștere cu circa 86% comparativ cu perioada similară a anului trecut, când au fost înmatriculate circa 135.000 de unități.

Dintre acestea, aproape un sfert poartă sigla Volkswagen (66.000 de unități), în timp ce Opel este a doua marcă preferată de români, cu 32.000 de unități. Alte 25.000 de mașini second hand sunt Ford, în timp ce primul constructor premium din top este BMW cu 22.000 de unități. Locul 5 revine celor de la Mercedes cu 12.700 de unități. Eliminarea timbrului de mediu a avut un impact pozitiv și asupra înmatriculărilor de mașini noi.

Potrivit unui comunicat anterior al DRPCIV, în primul semestru al anului, românii au înmatriculat 45.008 autoturisme, în creștere cu…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE