INTERVIU Marian Nazat, avocat şi scriitor: „Renaşterea naţională nu va mai avea loc. Patriotismul e,  în ochii multora, precum boala venerică“

„Cartea ieruncilor”, cel mai recent volum semnat de Marian Nazat, nu face excepţie de la regulă, constituindu-se ca un jurnal în care autorul îşi revarsă nemulţumirile, grijile sau admiraţiile, şi în care acesta speră la o Românie puternică şi mândră, o Românie care să nu ia decizii în funcţie de alţii, de străini. 


 

„Adevărul”: Cartea se constituie ca un melanj între analiză politică, momente de nostalgie acută după vremuri mai bune, după locuri mai bune, şi momente de confesiune, uneori cutremurătoare, aşa cum este „Pomelnic pentru mama”.  Putem echivala „Cartea ieruncilor” cu „Jurnalul lui Marian Nazat”?

Marian Nazat, avocat, publicist şi eseist

Şi-a început cariera ca procuror la Turnu Măgurele, apoi la Bucureşti. 

În 1997, a devenit avocat, iar de la finalul anilor ’90 publică editoriale în presă.

Din 1994 şi până în prezent, publică un roman poliţist, „În aşteptarea morţii”, în colaborare cu Paul Floricel Mocanu, culegerile de eseuri, „Starea de anormalitate” (1 şi 2), „România de-a-ndoaselea”, „România oranj”, „România târâş”, „Pe tălpile României”, „Ţara de cobia”, „Suflet în exil” şi „Jurnalul banalităţii”.

Marian Nazat: Este un jurnal, desigur, ca orice scriere subiectivă. Căci volumul „Cartea ieruncilor” nu-i altceva decât  lumea văzută  dinspre mine în ultimii doi ani, cu tot  ce au însemnat ei, înlăuntrul şi în afara mea. Confesiunile unui revoltat fără o cauză precisă. 

Explicaţi în carte şi originea…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE