Inventatorii români au soluții pentru distrugerea asteroizilor care se deplasează spre Pământ și eliminarea deșertului Sahara (FOTO)

Inventatorii români pot salva lumea de un posibil asteroid care se îndreaptă spre Pământ, pot umezi Sahara sau pot oferi soluții pentru rezistența caselor în fața cutremurelor și inundațiilor. Astfel de concepte au fost prezentate marți în cadrul unei expoziții la care au participat inventatori de la 15 ani la 60, fiecare cu soluții recunoscute la Geneva.


5d01867d-dd8d-4ff3-aa9c-71ce7d819ecc

Încă de la intrarea în spațiul expozițional amenajat într-una din sălile Palatului Parlamentului se poate simți aerul curat. În primul stand din partea dreaptă a sălii, o fată cu părul vopsit de un roșu aprins, având pe cap cu o bentiță cu urechi desenează, pentru că unde sunt invenții, este și artă.

Căutând să dau de sursa aerului curat ajung la un stand unde mai multe aparate stau unul peste celălalt și dinspre care se simt adieri, deși nu sunt ventilatoare. Aici îl găsesc pe Bănculescu Dumitru, în vârstă de 66 de ani care a inventat Convertorul electrocinetic care purifică aerul.

‘În Convertorul electrocinetic se realizează plasmă rece. În mediul acesta plasmatic se creează și un efect mecano-electric prin care aerul este deplasat. Aparatele nu conțin filtre, motoare. Ele sunt statice. Aerul este tras și împins în față fiind purificat la un nivel pe care nu-l realizează niciun alt purificator din lumea aceasta. Noi distrugem totul și lăsăm aerul perfect curat. Nu avem concurență în lume și cu toate acestea nu am putut să ne dezvoltăm din motive care nu țin de noi. Când Athenee Palace a fost…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE