Iohannis, în Harghita: Mă îngrijorează soarta tinerilor din zonă care nu vorbesc bine limba română

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Miercurea Ciuc, că îl îngrijorează soarta tinerilor din zonă care nu vorbesc bine limba română, subliniind că reprezentanții comunității maghiare și cei ai Ministerului Educației trebuie să se așeze la masa dialogului și să găsească urgent soluțiile cele mai bune.


5f21046a-f099-4428-a69a-022ba6196553

Sursa foto: www.presidency.ro

„Este o problemă care trebuie depășită, pentru că doar astfel putem conviețui în armonie, dar și pentru că doar așa le putem asigura acestor tineri un viitor. Maghiarii bine educați au dreptul la șansa de a-și construi o carieră, fiind capabili să lucreze și aici, dar și la București sau în orice altă parte a țării. De aceea, reprezentanții comunității maghiare și ai Ministerului Educației trebuie să se așeze la masa dialogului și să găsească urgent soluțiile cele mai bune. Să nu îi privăm pe copiii și pe tinerii maghiari de aceste oportunități, să nu le limităm viitorul din cauza unor concepții care țin uneori prea mult de politicianism și prea puțin de oameni”, a afirmat șeful statului.

Totodată, președintele le-a transmis celor aproximativ 300 de reprezentanți ai administrației publice locale, prezenți la dezbaterea „Coerență și transparență — exemple de bune practici la nivelul județelor Harghita și Covasna”, că are foarte mare încredere în ei și în capacitatea lor de a face în continuare din relația minoritate-majoritate, una de succes.

AGERPRES/(AS — autor: Diana Dumitru, editor:…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE