Iohannis: Infrastructura, o restanță în Harghita și Covasna; Ar fi păcat ca o zonă cu potențial turistic să rămână neconectată la restul țării

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Miercurea Ciuc, că infrastructura „este o restanță” în județele Harghita și Covasna, subliniind că ar fi ”mare păcat” ca o zonă cu un potențial turistic atât de mare să rămână ”neconectată” la restul țării.


6c7e1eda-9ba1-4a48-8f71-8d1a37424e86

Sursa foto: www.presidency.ro

Șeful statului a arătat că Harghita și Covasna au un potențial de dezvoltare deosebit și în mod special turismul, afirmând că reprezentanții autorităților publice locale trebuie să se implice și mai mult în valorificarea acestui sector.

„Sunt foarte multe sectoare și domenii de activitate în care merită investit. Sunt monumente istorice care oferă o coloratură aparte regiunii, sunt stațiuni balneoclimaterice de importanță națională, sunt rezerve de ape minerale care merită exploatate. Totodată, sunt multe zone folclorice și etnografice care trebuie conservate, întrucât au o capacitate formidabilă de a atrage turiști români și străini. Este un semn bun faptul că, în 2016, numărul de sosiri turistice a fost aproape dublu față de anul 2015, însă ponderea turiștilor străini este încă mult sub media națională”, a detaliat Iohannis.

În context, președintele a subliniat faptul că modernizarea infrastructurii rutiere este o condiție esențială pentru dezvoltarea zonelor urbane și rurale, dar și pentru creșterea atractivității turistice și, la modul general, economice a regiunii. „Ar fi mare păcat ca o zonă cu un potențial turistic atât de mare să rămână…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE