Iohannis, la întâlnirea cu Merkel: Avem o criză în interiorul coaliției. Am cerut soluții urgente


Angela Merkel şi Klaus Iohannis au vorbit la Berlin despre criza politică din România. Liderul român a încercat să-l convingă pe cancelarul Germaniei că România este stabilă şi că probleme sunt doar în interiorul coaliţiei PSD-ALDE.

<!– this part to be placed in section, in the place, where the ad should be delivered —


”Relația cu Germania este nu doar una de importanță strategică, ci și una privilegiată. Una dintre cele mai bune relații pe care le avem. Merkel și cu mine ne-am propus să îmbunătățim această relație.

Germania a rămas cel mai important partener comercial pentru România, cu creșteri constante de peste 10% în ultimii ani. Arată că suntem apropiați nu doar politic, ci și economic. Importanța minorității germane din România și a comunității românești din Germania contribuie semnificativ la întărirea acestui pod între națiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a menționat că a discutat cu Angela Merkel și despre proiectul Uniunii Europene.

”Suntem de părere că este valoros proiect, că trebuie consolidat și îmbunătățit. Trebuie să găsim căile cele mai bune pentru a asigura securitatea spațiului european și pentru a găsi cele mai bune căi pentru a face UE mai eficientă”, a arătat Iohannis.

Printre temele de discuție s-a regăsit și problema aderării României la Spațiul Schengen. Cancelarul german l-a…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE