Iohannis: Trăim vremuri în care fenomenul migrației ridică probleme întregii comunități internaționale

Trimisul special al AGERPRES, Cătălina Matei, transmite: Fenomenul migrației ridică probleme întregii comunități internaționale iar marcarea Zilei Mondiale a Refugiatului reprezintă și un moment de reflecție asupra riscurilor la care se expun refugiații în căutarea unei vieți sigure și a unui trai decent, dar și asupra provocărilor cărora actorii umanitari trebuie să le facă față pentru a identifica soluții durabile la problemele refugiaților, a declarat, marți, la Berlin, președintele Klaus Iohannis.


9a9b8f3e-6da6-4258-9c8b-ea16dfaad5e6

Șeful statului a susținut o alocuțiune cu prilejul participării sale, în calitate de invitat, la ceremonia de comemorare a victimelor refugiului și expulzării, organizată la Muzeul Istoric German, în prezența ministrului Federal de Interne, Thomas de Maiziere, membru al Bundestagului, a episcopului Bisericii evanghelico-luterane din Rusia, Dietrich Brauer, a președintelui Uniunii Expulzaților, Brend Fabritius, altor personalități, reprezentanți ai refugiaților.

„Vrem ca istoria să nu se mai repete, însă vedem, din păcate, că realitatea este cu totul diferită. Trăim vremuri în care fenomenul migrației ridică probleme întregii comunități internaționale. Nu putem face față acestor provocări, decât arătând că am învățat lecțiile istoriei. Azi, europenii trebuie să dovedească faptul că și-au însușit lecția prin care au trecut ei înșiși acum 70 de ani”, a arătat președintele.

Potrivit acestuia, ziua de 20 iunie, declarată de ONU Ziua Mondială a…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE