Israel: Un sistem prin care plantele se autoirigă duce la producții superioare, cu apă foarte puțină

Un sistem revoluționar pus la punct de o firmă din Israel permite plantelor să-și comande singure necesarul de apă și de nutrienți, în cantitățile optime, ceea ce duce la producții mult mai mari decât prin sistemele de irigare normale și la cantități mult mai mici de apă folosită.


91283c52-c440-41fe-bd73-03b6e02073e5

‘E un sistem care, prin introducerea datelor în cloud, în funcție de nevoile plantelor, prin algoritmi matematici, de inteligență artificială, se transmite comanda. Planta, prin intermediul algoritmilor, e capabilă să trimită comenzi care să genereze irigație bazată pe nevoile exacte ale plantei. În cuvinte simple, planta se autoirigă, își spune ‘mi-e sete, am nevoie de apă’. E un adevărat sistem tehnologic revoluționar’, spune Zohar Ben Ner, co-fondator al start-up-ului SupPlant, firma care a pus bazele sistemului revoluționar de autoirigare.

Firma lucrează deja în 15 țări și, prin noul sistem, se reușește reducerea cu 20-30% a apei folosite în sistemele clasice de irigare.

‘La sfârșitul zilei, algoritmii și senzorii au capacitatea de a măsura lucruri, cuantifică date pe care nici un cultivator n-ar putea să le facă, oricât de profesionist și de experimentat ar fi’, a mai spus Zohar Ben Ner.

Prin noul sistem, producția la hectar crește semnificativ, în timp ce cantitățile de apă consumată sunt mult reduse. În acest fel, scad, pe de o parte, costurile și crește profitul.
‘SupPlant oferă un concept revoluționar care cuprinde tehnologia și o suită de servicii care generează…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE