Japonia: Un medic centenar și-a tratat pacienții până cu câteva luni înainte de a muri, la 105 ani

Un medic centenar din Japonia care și-a tratat pacienții și după împlinirea a 100 de ani și care a contribuit la implementarea sistemului medical ce a făcut din țara sa una dintre națiunile cele mai longevive de pe glob a decedat marți la vârsta de 105 ani, informează Reuters și Kyodo.


e69ef760-d86c-418e-a485-aa508d514518

Născut în 1911, cu un an înainte de scufundarea Titanicului, Shigeaki Hinohara a fost timp de decenii directorul și imaginea publică a St. Luke’s International Hospital din Tokyo, atât de faimos ca spital ”internațional” încât aici au fost tratate persoane importante, precum Paul McCartney, care s-a îmbolnăvit în timpul unui turneu efectuat în 2014 în Japonia.

Hinohara a început să lucreze la spitalul St. Luke în 1941 și a tratat victime ale bombardamentului din Tokyo din Al Doilea Război Mondial în urma căruia vaste zone ale orașului au fost transformate în ruine.

”De la începutul acestui an, starea sa de sănătate nu a fost prea bună, însă până atunci el venea la spital destul de des pentru consultații și pentru a discuta cu pacienții”, a declarat o purtătoare de cuvânt a insituției medicale amintite.

Susținător al unui stil de viață sănătos în vederea întârzierii îmbătrânirii, Hinohara a introdus în 1954 în Japonia așa-numitul sistem ”doc uscat uman” constând în examinări medicale regulate și curpinzătoare, parte a unui sistem medical bazat de prevenție, menit să contribuie la longevitatea japonezilor, care a devenit astăzi un standard pentru mulți…

citeste mai mult aici

categorii
Lifestyle
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE