Kelemen Hunor despre proiectele UDMR avizate luni: Am stabilit la începutul anului că vor fi adoptate

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că intrarea în dezbatere, luni, a unor proiecte legislative ale Uniunii la comisiile parlamentare nu are nicio legătură cu negocierile asupra moțiunii de cenzură și că a fost stabilit de la începutul anului că respectivele proiecte vor fi adoptate în această sesiune.


8650ba2d-61b7-4331-ab44-5d19947e131c

Kelemen Hunor a adăugat că liderii grupurilor parlamentare se întâlnesc la fiecare început de săptămână și discută proiecte de lege.

„În momentul de față există o majoritate în Parlament, formată de PSD-ALDE. Noi am asigurat de foarte multe ori voturi pentru proiecte punctuale și așa vom face și de acum încolo. (…) Legea care a fost astăzi în comisie la Senat a fost depusă acum trei-patru luni, și nu astăzi, nu ieri, nu săptămâna trecută. A fost dezbătută în comisii și astăzi s-a adoptat, probabil că va ajunge și în plen. Deci, nu azi-dimineață am scris proiectul de lege. (…) Noi am stabilit la începutul anului că aceste legi vor fi adoptate în această sesiune. Eu, la începutul anului, am spus că la sfârșitul sesiunii de primăvară vom face o analiză a colaborării noastre parlamentare și vom trage o linie. Mai sunt două săptămâni din această sesiune”, a declarat Kelemen Hunor la Parlament.

Întrebat dacă nu i se pare ciudat că, în contextul în care miercuri va fi votată moțiunea de cenzură, proiecte inițiate de UDMR au trecut luni de comisiile parlamentare, Kelemen Hunor a răspuns: „Pentru mine, nimic nu e ciudat”.

„Nu astăzi…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE