Kia Stonic se alătură horei din segmentul SUV-urilor mici: imagini și informații cu rivalul …

Kia intră oficial în hora SUV-urilor de clasă mică. Biletul de intrare se numește Stonic și este un crossover dezvoltat pe platforma lui Rio.


Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Avalanșa de crossovere mici, capabile să fure din felia unor nume deja consacrate ca Renault Captur și Peugeot 2008, continuă. Astăzi avem un nou reprezentant, venit tocmai din Coreea de Sud.

Este vorba despre Kia Stonic, omologul recent lansatului Hyundai Kona. Asemeni celorlalți constructori auto, și Kia a observat că o mare parte din clienții săi (21%) trece de la hatchback-uri la crossovere. Prin urmare, venirea lui Stonic era inevitabilă.

Frate de platformă cu Rio

Numele său vine din alăturarea cuvintelor englezești „speedy” și „tonic”.

Dezvoltat pe platforma lui Kia Rio, noul Stonic se diferențiază astfel de fratele de concern Hyundai Kona. Nu va oferi tracțiune integrală, chiar dacă le va asigura clienților o poziție mai înaltă la volan.

Lipsa tracțiunii integrale se explică prin dorința Kia de a se adresa publicului cu un produs al cărui preț este accesibil.O rețetă pe care a folosit-o deja și pe celelalte trei SUV-uri ale sale: Niro, Sportage și Sorento. De altfel, Sportage este cel mai vândut model al brandului.

Posibilități de personalizare

Esential
352
de litri este dimensiunea portbagajului noului Kia Stonic.

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE