La 94 de ani deţine secretul fericirii: ce presupune terapia pe care o practică

Scriitoarea Babette Hughes a publicat cinci cărţi în ultimii patru ani. Şi mai impresionant este că la 94 de ani este mai activă decât persoane cu vărste mult mai mici. Ultima sa carte poartă titlul „Secretul fericirii“, Highes povestind pentru womenshealthmag.com modul în care reuşeşte să fie atât de productivă la această vârstă şi cum foloseşte scrisul în mod terapeutic.


Care este secretul fericirii?

Nu am câştigat la loterie. Depăşesc obstacolele şi tragediile vieţii, considerând că acestea dau valoare şi încredere. Nu învăţăm nimic dintr-o viaţă uşoară. Mantra mea este:„Trăieşte inteligent“. Asta îmi aminteşte să respir, să nu mă panichez şi să învâţ din experienţe cât de bine pot.

Cum o ajută scrisul?

Creativitatea te conectează la imaginaţia ta. Îţi pune creierul la treabă şi ai ocazia să creezi ceva minunat. Şi poate fi vorba de gătit, grădinărit, lecţii de pictură, orice – este disponibil pentru toată lumea.

Cum a reuşit să scrie atât de mult într-un timp atât de scurt?

Secretul este trezitul la ora 5.00 dimineaţa. În casă este linişte şi atunci se declanşează imaginaţia. Societatea ne învaţă că numai tineretul oferă valoare şi ne învaţă să ne temem de vârsta înaintată. Nu este adevărat şi ne sabotăm dacă începem să credem acest lucru. Lucrez la un roman nou şi voi scrie cât de mult pot.

citeste mai mult aici

categorii
Lifestyle
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE