Lecturi publice, dezbateri antropologice și întâlniri cu scriitori, în săptămâna 17 – 23 iulie, la MNLR

Lecturi publice de proză, dezbateri antropologice și întâlniri cu scriitori se numără printre evenimentele culturale organizate de Muzeul Național al Literaturii Române în perioada 17 – 23 iulie, informează un comunicat al MNLR transmis, luni, AGERPRES.


4116b3c9-9898-4caf-82de-85551723a55d

Marți, de la ora 19,00, la „Întâlnirile cu prozatoare contemporane”, va fi prezentă scriitoarea și traducătoarea Veronica D. Niculescu. Evenimentul face parte dintr-o amplă campanie inițiată de Romanian Literature Now.

Joi, de la ora 19,00, la muzeu este găzduită o dezbatere pe marginea volumului „De ce este România astfel? Avatarurile excepționalului românesc”, volum apărut la Editura Polirom și coordonat de Vintilă Mihăilescu. Evenimentul va fi moderat de Vasile Ernu și îi va avea ca invitați pe Vintilă Mihăilescu, Ruxandra Ivan, Mihai Burcea, Dinu Guțu și Cătălin Stoica.

„Oscilăm în continuare între nostalgii după leagănul matern al neamului și megalomania dorinței de autodepășire. Se poate spune că am fost — și am rămas — societatea confruntării dintre frații Grimm și Darwin: fie cea a așezării protectoare în mitologizarea originii, fie cea a tentației riscante de a ne găsi locul în mitologizarea evoluției; între a fost odată ca niciodată și va fi odată ca niciodată, dar fără asumarea unui este. În ambele cazuri, Istoria noastră a rămas, la nivel discursiv, Poveste”, spune Vintilă Mihăilescu.

Tot joi, de la ora 20,00, bucureștenii sunt invitați la o întâlnire cu poezia și muzica în…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE