Lucian Croitoru, BNR: Pentru o crestere economica sustenabila, trebuie sa crestem integritatea Guvernului

De ce are nevoie economia romaneasca pentru a creste sustenabil? De infrastructura, de o politica demografica foarte clara, de educatie, sanatate, dar si de o…mai mare integritate a Guvernului! Consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR) Lucian Croitoru este de parere ca exista o corelatie puternica intre integritatea Guvernului si cresterea economica.“Ce ar trebui sa facem pentru a creste sustenabil in Romania? Dincolo de pastrarea echilibrelor macroeconomice, mai sunt doi factori asupra carora putem actiona: trebuie sa clarificam drepturile de proprietate si sa crestem integritatea Guvernului. Noi stam slab la acest capitol. Romania are un nivel al integrit� ţii guvernamentale la 40%”, a explicat Croitoru, in cadrul evenimentului Growth Forum, organizat de Profit.ro.

Totodata, oficialul BNR a mentionat ca exista o legatura puternica si intre reducerea coruptiei si cresterea economiei. In plus, avansul gradului de intermediere financiara este si el foarte important pentru o dezvoltare sustenabila, a mai spus Croitoru.

Infrastructura deficitara…eterna problema!

La randul sau, presedintele Consiliului Patronatelor Bancare si directorul general al BCR, Sergiu Manea, a subliniat importanta dezvoltarii infrastructurii, din toate domeniile, pentru o crestere economica sustenabila. ”Investitiile in infrastructura de transport sunt esentiale. Cresterea eficientei in transporturi atrage dupa sine si investitii in parcuri industriale si logistice”, a afirmat Manea.

El a mentionat, totodata, ncesitatea dezvoltarii infrastructurii energetice,…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE