Ludovic Orban, despre proiectul UDMR referitor la folosirea limbii materne: este neconstituțional și nu e de acceptat

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, luni, la RealitateaTV, proiectul UDMR referitor la folosirea limbii materne, susținând că PSD e în stare să dea orice și oricui pentru a rămâne la putere.


9860fcf0-19a0-4547-b125-145bdf2af932

”Nu e numai coborârea pragului la 10%, e și o sintagmă extrem de discutabilă: un număr suficient de cetățeni aparținând… Atenție! Ce înseamnă un număr suficient de cetățeni? La un număr de 1.000 de locuitori dacă există 15 locuitori de etnie, să spun slovenă, sau altă etnie, ce facem? Schimbăm limba oficială sau limba din administrație?! Nu poți accepta asemenea amendamente care permit ulterior interpretare care să dea posibilitatea unei victimizări în orice localitate din țara asta. Nu se poate accepta! Acest text, după părerea mea, contravine unor reglementări europene, părearea mea e că este un text neconstituțional”, a spus Orban.

Acesta a adăugat că PSD ar face orice pentru a rămâne la putere.

”Se vede că PSD este în stare să facă pact cu diavolul numai pentru a se salva și a rămâne la putere. Sunt în stare să dea orice și oricui numai pentru interesul lor”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a subliniat că liberalii se vor opune acestui proiect.

”După reuniunea biroului și reuniunea cu parlamentarii, unde nu am discutat aceste subiecte, pentru că nici nu știam, nu erau pe ordinea de zi a comisiilor, au fost introduse peste rând, imediat am fost sunat de colegii mei și am spus foarte clar: opoziție la baionetă! Nu acceptăm nimic din…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE