Macron a obţinut sprijinul FMI pentru reforme ambiţioase pe piaţa muncii şi reducerea deficitului bugetar

Preşedintele francez Emmanuel Macron obţine sprijinul Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru strategia sa privind reformarea pieţei forţei de muncă şi reducerea deficitului, transmite Bloomberg.


‘Credem că este momentul potrivit pentru un astfel de pachet de reformă, cuprinzător şi îndrăzneţ. Suntem destul de impresionaţi de noua energie şi de optimism’, a afirmat luni Christian Mumssen, şeful misiunii FMI.

Deşi sprijinul instituţiei financiare internaţionale pentru reforme nu este surprinzător, limbajul extrem de laudativ la adresa Guvernului francez nu a mai fost întâlnit în ultimii ani.

Din 1974 Franţa nu a mai avut un buget echilibrat iar avansul economiei este redus, în timp ce rata şomajului este aproape dublă faţă de Germania sau Marea Britanie.

‘Intenţia Guvernului de a reduce cheltuielile publice este potrivită, deoarece nu este necesară doar pentru a reduce gradual datoria şi deficitul public ci şi pentru a putea fi adoptate noi reduceri de taxe. Programul lui Emmanuel Macron este ambiţios, este cuprinzător dar este de asemenea echilibrat şi credem că va duce la redresarea Franţei, care va deveni mai competitivă în urma scăderii şomajului şi a rezolvării dezechilibrelor fiscale’, le-a declarat jurnaliştilor Mumssen.

Macron, care în timpul campaniei electorale a promis o revizuire a pieţei forţei de muncă, reducerea deficitului bugetar şi refacerea sistemului de pensii, se confruntă acum cu realităţile legate de reducerea cheltuielilor şi de schimbare a legilor care reglementează munca.

‘Strategia privind piaţa forţei de muncă este…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE