Majorarea plafonului de scutire de TVA ar putea fi votată astăzi de senatori

Plafonul de la care firmele vor fi obligate să se înregistreze în scopuri de taxă pe valoarea adăugată (TVA), ar putea fi majorat de la 220.000 de lei,  la 300.000 de lei. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal figurează azi pe ordinea de zi a Senatului, prima Cameră sesizată în acest caz. 


Astfel, persoanele impozabile înfiinţate înainte de 1 ianuarie 2017 ar urma să fie obligate să solicite înregistrarea în scopuri de TVA dacă depăşesc plafonul 220.000 de lei în perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2017 şi data de 1 a lunii următoare celei în care va intra în vigoare actul normativ (perioadă de referinţă), scrie avocatnet.ro. În cazul în care nu vor depăşi acest indicator în perioada de referinţă, aceste firme vor fi obligate să solicite codul de TVA doar dacă vor realiza, până la finalul anului în curs, o cifră de afaceri de cel puţin 300.000 de lei, cu menţiunea că la determinarea acestui plafon va fi luată în considerare şi cifra de afaceri realizată în perioada de referinţă.

În ceea ce priveşte firmele înfiinţate în perioada de referinţă, aşa cum am definit-o anterior, acestea vor fi obligate să obţină codul de TVA dacă vor depăşi, în intervalul respectiv, plafonul de 220.000 de lei. Înregistrarea va fi obligatorie şi pentru acele firme mici ce nu vor atinge plafonul indicat în perioadă menţionată, dar care îl vor depăşi pe cel de 300.000 de lei până la 31 decembrie 2017.

Excepţie de la aceste prevederi vor face persoanele impozabile pentru care obligaţia…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE