#mediclaraport Dr.Corneliu Popescu: Peste 80% din meningitele virale la copii, date de enteroviruși

Peste 80% din numărul de meningite virale, mai ales la copii, sunt date de enterovirusuri, afirmă dr. Corneliu Popescu, medic primar, șef al secției Boli infecțioase și tropicale din cadrul Spitalului Clinic dr.Victor Babeș.


9e223bb6-c5b0-4bd0-95d6-000d4dad8ce7

„Enterovirozele, în general, sunt însoțite și de febră, scaune diareice apoase, dureri musculare, mialgii, dar și alte alte manifestări asemănătoare unei infecții virale. Când vorbim de enteroviroze și infecții cu enteroviruși nu vorbim doar de enterocolite, vorbim și de meningite. Enterovirozele sunt virusurile care dau cel mai frecvent meningite. Dacă am lua procentual din numărul de meningite virale câte sunt date de enterovirusuri, 80 — 90% dintre ele, mai ales la copii, sunt date de către enterovirusuri pentru că boala apare în special la copil. Adulții deja au trecut prin numeroase infecții digestive cu enterovirusuri și au oarecare imunitate”, a explicat dr. Corneliu Popescu, adăugând că enterovirozele nu pot fi tratate cu antibiotice, având în vedere faptul că au etiologie virală.

Enterocolitele bacteriene pot fi vindecate cu ajutorul antibioticelor, subliniază medicul.

Dr. Popescu spune că prezența la spital cu copilul nu trebuie făcută la prima vărsătură a acestuia.

„Dacă între vărsături sau între episoadele febrile are stare generală bună, atunci nu e așa de grav. Dacă însă devine somnolent, palid, nu mai e atât de reactiv cum era înainte atunci trebuie să ne îngrijorăm și să ajungem cu copilul la o unitate medicală….

citeste mai mult aici

categorii
Sanatate
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE