Meleșcanu, la CAE: O cooperare permanentă structurată va oferi ocazia unui proces ambițios în domeniul securității

O cooperare permanentă structurată va oferi ocazia statelor membre să contribuie la un proces incluziv și ambițios în domeniul securității și apărării, a declarat, luni, ministrul român de Externe Teodor Meleșcanu, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE) de la Bruxelles.


eb2fbd37-085f-437d-9e27-566371b30092

În marja reuniunii, Teodor Meleșcanu a avut întâlniri cu omologii săi slovac, respectiv francez.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis luni AGERPRES, discuțiile miniștrilor de Externe europeni au vizat, în principal, prioritățile pentru următorul an în implementarea Strategiei Globale pentru Politica Externă și de Securitate a Uniunii Europene (EUGS), evoluțiile din Libia și un schimb de opinii pe marginea celor mai recente evenimente din Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC).

În cadrul dejunului de lucru, oficialii statelor membre au discutat despre prioritățile de acțiune destinate gestionării migrației în contextul dificil cu care se confruntă Italia.

Dezbaterea consacrată EUGS a urmărit identificarea priorităților de acțiune pentru anul următor. Din discuții, a reieșit sprijinul pentru continuarea implementării în domeniile deja abordate, inclusiv cel al securității și apărării, rezilienței și abordării integrate a conflictelor și crizelor, „UE continuând să promoveze ordinea internațională bazată pe reguli, multilateralismul și sprijinul pentru organizațiile regionale”, arată sursa citată.

Ministrul de Externe, Teodor…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE