Milioane de dolari și miliarde de litri de apă salvate prin-un sistem computerizat israelian

Printr-un sistem computerizat bazat pe analiza unui mare volum de date, firma TaKaDu din Israel oferă soluții de eficientizare a managementului apei, măsuri prin implementarea cărora se evită pierderi de ordinul miliardelor de litri de apă și a milioanelor de dolari.


4f3a6329-ffec-4c92-9275-976ff2bd04b9

TaKaDu este un lider mondial în soluții de managementul integrat în industria apei și, printre clienții săi din întreaga lume, se numără și Compania Apa Nova București.

Fondator și CEO al TaKaDu, Amir Peleg a declarat că, în cazul unei companii de apă din Australia, Unitywater, prin implementarea soluțiilor firmei sale, în timp de doi ani a fost evitată pierderea pe rețea a 9 bilioane de litri de apă și au fost evitate costuri de 24 de milioane de dolari. De asemenea, prin același sistem, s-a redus cu 66% timpul de remediere a problemelor apărute în rețeaua de apă.

‘M-am gândit ce poate fi făcut să creștem eficiența rețelelor de apă și una dintre cele mai mari provocări era că multe dintre rețelele de apă din lume nu știu ce se întâmplă, nu știu că e scurgere, nu știu că valva e deschisă, nu-și dau seama că ceva nu funcționează bine, nu știu ce e cu rețele lor. (…) TaKaDu preia o mulțime de date, trimite datele în cloud și acolo le analizăm prin instrumente statistice, matematice, algoritmi, computer. Folosim aceste instrumente să analizăm datele și să aflăm lucruri despre ele. Este foarte mult echipament într-o rețea de apă și poți descoperi o mulțime de probleme analizând…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE