Ministrul Agriculturii, Petre Daea: Județul Brăila va avea apă gratuit pentru irigații

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a anunțat vineri, la Brăila, că fermierii din județ vor avea, începând din acest an, apă gratuit pentru irigații.


6f34a995-d4f1-487a-acbd-583277e331a9

„Veți avea apă gratuit pentru că aici suntem într-un județ agricol irigat și irigabil. Apă gratuită la stația de punere sub presiune. Era un deziderat al fermierilor de mult timp, care se realizează în acest an. În România la această dată, și pe partea de sud, cantitatea de apă a ajuns la capacitate în câmp. Avem apă, avem și fenomene extreme, le gestionăm și pe acelea, să ajungem la ele pentru că încă nu știm efectul lor. Din canalele de irigații au dreptul să ia oricare alții, care își instalează temporar o sursă de apă pentru a iriga, deci libertate la apă gratuit”, a precizat Daea.

Ministrul a mai spus că vor începe lucrările de amenajare la sistemul de irigații Ialomița — Călmățui.

„Încep lucrările de reabilitare, 15 august, termenul maxim pentru a începe amenajarea terasei Călmățui, Ialomița—Călmățui, la SRTA Spiru Haret. În 30 octombrie, termen maxim pentru stația de bază Gheorghiu, cea mai mare din țară”, a declarat Daea.

Ministrul a atenționat că județul Brăila este în urmă în ceea ce privește amenajările pastorale și a solicitat mai multă implicare din partea primarilor și specialiștilor Direcției Agricole.

„Stăm prost la amenajamentele pastorale. Brăila are 43 de unități administrativ-teritoriale, sunt doar 24 cu amenajări pastorale. Fraților,…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE