Ministrul ungar de Externe: Lipsa unor acţiuni eficiente ale UE privind migraţia periclitează Europa

Neputinţa Uniunii Europene în gestionarea crizei migraţiei pune în pericol cetăţenii din Europa, a declarat luni ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, în urma unei întrevederi la Bruxelles, relatează agenţia MTI.Ministrul ungar de Externe: Lipsa unor acţiuni eficiente ale UE privind migraţia periclitează Europa

„Nu există timp de pierdut privind rezolvarea crizei migraţiei din Europa. Neputinţa şi lipsa unor acţiuni eficiente din partea UE îi pun în pericol pe cei care traversează Marea Mediterană şi pe cei care trăiesc în Europa şi care nu doresc să se preocupe în privinţa ameninţărilor teroriste”, a spus Szijjarto.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a precizat că guvernul Ungariei este pregătit să participe la o misiune UE pentru protejarea graniţei de sud a Libiei, iar eforturile sunt susţinute şi de Grupul de la Vişegrad.

Citând un raport estimativ, Peter Szijjarto a spus că aproximativ 1.000 de imigranţi traversează graniţa de sud a Libiei în fiecare zi şi se îndreaptă spre Europa. Szijjarto a adăugat că ONG-urile care ajută la salvarea imigranţilor de pe mare s-au implicat deseori în traficul de fiinţe umane.

Guvernul Ungariei propune ca Uniunea Europeană să anuleze schema obligatorie privind distribuirea imigranţilor, întrucât „este nepotrivită” în rezolvarea crizei migraţiei şi „agravează” situaţia, afectând securitatea Europei.

La 13 iunie, Comisia Europeană a lansat procedurile de infringement împotriva Cehiei, Ungariei şi Poloniei, pentru faptul că nu au acceptat…

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE