Mircea Sandu, la DNA. Fostul președinte al FRF, acuzat de luare de mită și spălare de bani

Mircea Sandu, la DNA. Fostul președinte al FRF tocmai a scăpat de ”dosarul Craiova”, dar are probleme cu finanțarea Centrului de la Buftea.


ACTUALIZARE 13.13. Mircea Sandu și soția sa, urmăriți penal; acuzația – mită de 724.000 de lei primită de la o firmă de avocatură. 

Mircea Sandu, fost președinte al Federației Române de Fotbal, și soția acestuia, Elisabeta Sandu, sunt urmăriți penal de procurorii DNA pentru luare de mită și spălare de bani, respectiv complicitate la aceste infracțiuni, după ce a primit 724.000 lei de la reprezentanții unei societăți de avocatură pentru încheierea unor contracte.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, Mircea Sandu, în calitate de președinte FRF, în 2 octombrie 2009, cu intenție, a primit prin intermediul soției sale Elisabeta Sandu, cu titlul de mită, suma de 724.000 lei, de la reprezentanții unei societăți de avocatură.

”Banii respectivi au fost primiți de suspect pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009”, susțin procurorii.

DNA mai precizează că, în perioada 22 septembrie 2008 — 2 octombrie 2009, Sandu a disimulat adevărata natură a provenienței sumei de bani încasată (în contul soției sale), creând, contrar realității, aparența că ar reprezenta daune plătite de societatea de avocatură acesteia, ca urmare a nerespectării unor clauze contractuale.

<span style="color:…

citeste mai mult aici

categorii
Sport
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE