Motive de bucurie: Alianța Renault – Nissan ar putea deveni cel mai mare producător auto din lume

Conducerea Alianței Renault – Nissan se așteaptă să treacă pe primul loc în topul celor mai mari constructori auto din lume. Să vedem ce au de zis Toyota și Grupul Volkswagen.


Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Alianța RenaultNissan a avut un 2016 excelent și a reușit să țină aproape de vânzările realizate de Grupul Volkswagen și Toyota. Totuși, oficialii Alianței spun că surpriză cea mare ar putea veni chiar în acest an.

„În ceea ce privește volumul vânzărilor, am fost în primii trei constructori auto începând din ianuarie. Ne așteptăm ca până la jumătatea anului să ajungem pe primul loc, deși nu acesta a fost obiectivul nostru”, a declarat Carlos Ghosn.

Compania Jato Dynamics spune că în intervalul ianuarie – aprilie, Grupul Volkswagen a vândut 3.32 de milioane de mașini, Toyota a comercializat 3.06 milioane de vehicule, iar Renault – Nissan a bifat 3.02 milioane de mașini. În primele patru luni ale anului, Alianța a înregistrat o creștere cu 8%, Toyota și-a majorat vânzările cu 6%, în timp ce Grupul Volkswagen este în scădere cu 1%.

Analiștii Jato Dynamics spun că este trecerea Renault – Nissan pe primul loc stă sub semnul întrebării.

„Își conduc brand-urile foarte bine. Unde Renault stă prost, Nissan este poziționat foarte bine și vice-versa”, a declarat Felipe Munoz, analist Jato Dynamics.

Via | Motor1

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE