NASA a descoperit 10 planete similare cu a noastră, ce pot găzdui viață

Într-una dintre cele mai importante dezvăluiri din 2017, NASA a confirmat identificarea a 10 planete ce par să fie capabile să găzduiască viață.


În sistemul nostru solar, Pământul se află într-o poziție privilegiată, la o distanță ideală față de Soare. Acest detaliu a stat la baza dezvoltării vietăților pe planeta noastră și se pare că mai sunt multe alte planete într-o situație similară în univers.

Prin cel mai recent comunicat de presă al Agenției Spațiale a Statelor Unite, NASA a confirmat descoperirea a 219 planete noi. Printre acestea s-au strecurat 10 planete care se orbitează în jurul unei stele centrale la o distanță apropiată de cea dintre Pământ și Soare. Acest detaliu combinat cu faptul că dimensiunea lor fizică este apropiată de a Terrei le transformă într-un posibil candidat pentru găzduirea vieții.

Pentru realizarea acestei descoperiri, cercetătorii au utilizat popularul telescop spațial Kepler. Până la această oră, de când se află în activitate, Kepler a identificat nu mai puțin de 4034 de planete. Dintre acestea, doar 50 au o dimensiune apropiată cu a Pământului și se află la o distanță de Soarele lor ce ar permite dezvoltarea unor zone cu apă naturală.

Practic, vorbim de planete ce se află într-o zonă locuibilă în propriile sisteme solare. Cu aceleași particularități favorabile dezvoltării de vietăți, au fost…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE