NASA, anunţ despre existenţa vieţii extraterestre: au fost descoperite zece noi planete asemănătoare cu Pământul

Agenţia spaţială americană a dezvăluit luni datele colectate de telescopul Kepler în primii patru ani de misiune, fiind „cele mai complete analize asupra exoplanetelor“. Rezultatul? Kepler a descoperit 219 planete străine, printre care se numără 10 cu o dimensiune apropiată de cea a Pământului şi care întrunesc condiţiile existenţei apei lichide – principala caracteristică în căutarea unei lumi locuibile. 

 


Cercetătorul Mario Perez din cadrul misiunii Kepler spune că noile date arată că „probabil nu suntem singuri“ în Univers, deoarece patru ani de cercetări arată cât de obişnuite pot fi planetele asemănătoare Pământului, scrie Washington Post. Savantul NASA Natalie Batalha susţine că „aceste rezultate vor fi baza pentru viitoarele cercetări în căutarea vieţii extraterestre”.

 

„Datele culese cu ajutorul telescopului Kepler sunt unice, întrucât reprezintă singurele care conţin o populaţie a acestor planete cu o dimensiune şi orbită asemănătoare cu a Pământului. Înţelegerea frecvenţei acestor planete în galaxie ne va ajuta la elaborarea viitoarelor misiuni NASA“, a adăugat Mario Perez.

 

Planete stâncoase şi gazoase

 

De asemenea, datele colectate de Kepler au evidenţiat două tipuri distincte de planete mici, care au implicaţii semnificative în căutarea vieţii: există o diviziune clară între dimensiunile planetelor stâncoase, asemănătoare Pământului, şi cele gazoase, mai mici decât Neptun. Au fost descoperite puţine planete care să nu se încadreze în aceste principale două…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE