Negociatorul-şef UE Michel Barnier anunţă că ambele părţi sunt de acord că este nevoie de un Brexit ordonat. S-a stabilit calendarul negocierilor

Negociatorul-şef UE pentru Brexit Michel Barnier a anunţat, după prima zi de negocieri avute cu ministrul britanic pentru Brexit David Davis privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, că Londra trebuie să iasă din blocul european în mod ordonat, relatează Reuters, potrivit News.ro.


Marea Britanie nu a acceptat vreun acord acord financiar cu Uniunea Europeană în vederea acoperirii obligaţiilor care-i revin la momentul părăsirii UE, a declarat un oficial european de rang înalt după prima zi a negocierilor dintre Londra şi Bruxelles, relarează Reuters, preluată de News.ro.

Britanicii ”se întreabă dacă există vreo bază juridică cu privire la o plată la ieşire”, a declarat acest oficial.

El se referă la o eventuală factură, estimată de Uniune la zeci de miliarde euro, care să acopere o parte a angajamentelor Londrei la bugetul Uniunii din perioada în care regatul este membru al Uniunii.

Marea Britanie a respins până acum faptul că o asemenea plată ar fi justificată, iar unii miniştri au sugerat că Uniunea ar putea să fie datoare Londrei.

Oficiali UE afirmă că poziţiile cu privire la această plată s-au apropiat şi că cele două părţi au convenit luni să înfiinţeze un grup de lucru în cadrul negocierilor. Acest aspect este considerat un test major al negocierilor viitoare.

Londra şi Bruxellesul urmează să discute despre Brexit în iulie, septembrie şi octombrie

Negociatorii britanic şi european au convenit luni ca negocierile Brexitului să se concentreze – până în octombrie asupra drepturilor cetăţenilor, un acord financiar şi alte…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE