NottDependent, la Nottara. Primul festival independent la un teatru de stat

Timp de cinci zile, Teatrul Nottara va găzdui nouă producţii independente din Bucureşti, scopul fiind acela de a demonstra că între cele două medii – de stat şi independent – poate exista o comunicare vie, productivă, creativă, şi că ceea ce se întâmplă în spaţiile teatrale alternative merită o atenţie sporită şi o vizibilitate cât mai mare.


„Acest Festival a apărut ca urmare a succesului avut, vreme de treisprezece ani, de Programul Nocturne, la rândul său iniţiat din nevoia de a oferi companiilor independente şi/ sau tinerilor artişti posibilitatea de a-şi prezenta spectacolele pe o scenă consacrată. Pe de altă parte, Nocturnele au oferit publicului, de-a lungul timpului, producţii majoritar realizate pe texte noi, cu o problematică actuală, având în distribuţie actori tineri. Prin găzduirea unor spectacole variate stilistic, am obţinut o diversificare şi o dinamizare a ofertei propuse publicului nostru”, a declarat Marinela Ţepuş, director al Teatrului Nottara.

În urma selecţiei realizate de Valentin Corneanu, Silvia Dumitrache şi Cristina Rusiecki, iată titlurile spectacolelor care se vor juca în Festival: Cockoşi de Mike Bartlett, regia: Horia Suru (Asociaţia ENTHEOS şi GrayPlay Performing Arts), Colonelul şi păsările de Hristo Boicev, regia: Ingrid Bonţa (Teatrul Coquette), La ginecolog de Diana Iarca, regia: Alexandru Jitea (Diana Iarca si Laura Anghel), O spovedanie, adaptare liberă de Emanuel Pârvu după Aniversarea – un film de Dan Chişu, regia: Emanuel Pârvu (Godot Cafe-Teatru), Omul care mânca lumea de Nis-Momme…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE