Noutăți în Codul Rutier: expirarea ITP-ului va atrage după sine suspendarea …

Expirarea sau anularea Inspecției Tehnice Periodice (ITP) va avea ca efect suspendarea înmatriculării mașinii. Conducerea unei mașini cu înmatricularea suspendată se va sancționa cu amendă de până la 3.000 lei.


Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Codul Rutier va suferi câteva schimbări importante care vizează în primul rând suspendarea înmatriculării unei mașini.

Astfel, principala noutate va fi suspendarea înmatriculării în cazul în care Inspecția Tehnică Periodică (ITP) a expirat sau a fost anulată.

Pe de altă parte, ITP-ul ar trebui să fie obținut mai ușor, întrucât noțiunea de „defecțiuni tehnice” va fi înlocuită cu 3 tipuri de „deficiențe: minore, majore și periculoase. Practic, un șofer va putea obține ITP-ul chiar și atunci când mașina are deficiențe minore care nu afectează siguranța circulației.

De asemenea, Codul Rutier va prevede suspendarea înmatriculării și în cazul în care noul proprietar nu solicită transcrierea dreptului de proprietate în termen de maxim 90 de zile. În prezent, termenul limită era de 30 de zile, fără să existe însă sancțiuni pentru depășirea acestuia. În cazul suspendării înmatriculării, poliția rutieră va reține și certificatul de înmatriculare și de înregistrare sau dovada înlocuitoare a acestuia.

Conducerea unei mașini cu înmatricularea suspendată se va sancționa cu amendă de la 9 la 20 de puncte, adică…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE