O zi până la moțiunea de cenzură. Ce mișcări se mai fac în Parlament


A mai rămas o singură zi până la moțiunea de cenzură. După ce PSD și UDMR au purtat negocieri, rezultatul moțiunii este previzibil, dacă cei 30 de parlamentari maghiari vor vota moțiunea de cenzură: Guvernul Grindeanu au urma să pice. Pe de altă parte, nu este exclus să se mai poarte negocieri cu alți parlamentari. Asta în timp ce  PSD-ALDE sancționează parlamenatrii care au trecut de prtea lui Grindeanu.

<!– this part to be placed in section, in the place, where the ad should be delivered —


Luni, după ce senatorii puterii au urgentat, în comisii, adoptarea proiectului care prevede ca 15 martie să fie declarată Ziua Maghiarilor din România, UDMR este la un pas să obțină noi victorii în Parlament.

Trei comisii din Camera Deputaților au fost convocate luni, din scurt, pentru a da undă verde unui alt proiect important pentru comunitatea maghiară, cel referitor la extinderea folosirii limbii materne și la posibilitatea arborării steagului secuiesc. 

Proiectul UDMR de amendare a Legii administrației publice locale conține mai multe modificări importante. Una dintre ele privește pragul de la care administrațiile locale și instituțiile din subordinea lor să fie obligate să asigure folosirea limbii materne. În prezent, acesta este de 20%, iar UDMR îl dorește redus la 10%.

Alte două articole aduc și ele modificări esențiale. Primul se referă la unitățile…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE