Oficial japonez: Prioritatea ar trebui să fie punerea sub presiune a regimului de la Phenian

Norio Maruyama, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Japoniei, a subliniat, luni, că oferta Coreei de Sud de a purta negocieri cu Coreea de Nord nu este oportună, fiind convins că prioritar ar trebui să fie punerea sub presiune a regimului de la Phenian, informează France 24.Oficial japonez: Prioritatea ar trebui să fie punerea sub presiune a regimului de la Phenian

”Nu este timpul pentru dialog. Este timpul pentru presiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de Externe, fiind la New York alături de ministrul de Externe Japonez, Fumio Kishida.

”Este timpul să intensificăm presiunile pentru a putea purta un dialog serios”, a afirmat Maruyama.

Coreea de Sud a propus, luni, începerea unor negocieri militare cu Coreea de Nord şi oprirea activităţilor ostile din apropierea frontierei dintre cele două state, după ce regimul de la Phenian a efectuat o serie de teste cu rachete în ultimele săptămâni. Ministrul de Apărare sud-coreean a propus ca o primă întâlnire cu reprezentanţii Phenianului să aibă loc vineri, scopul fiind reducerea tensiunilor din Peninsula Coreeană.

Japonia este în favoarea înăspririi sancţiunilor împotriva Coreei de Nord şi a cerut Chinei şi Rusiei să implementeze măsurile luate împotriva regimului de la Phenian.

”Este foarte important să oprim fluxul de bani care merge către Coreea de Nord”, a mai precizat Maruyama.

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE