Orașul unde vei fi amendat dacă traversezi cu ochii în telefon

Din ce în ce mai mulți oameni merg pe stradă fără să-și ridice ochii din ecranele telefoanelor, iar asta poate fi un pericol.


Probabil unii dintre voi au avut de-a face cu astfel de oameni care nu se uită pe unde merg și țin drept chiar dacă sunteți pe traiectoria lor. Nu e un obicei sănătos și poate fi chiar periculos, mai ales dacă respectivii nu-și ridică ochii din telefoane nici măcar când traversează.

Câteva orașe din Statele Unite au început să ia atitudine împotriva celor care au un astfel de comportament, iar Honolulu este unul dintre orașele unde vei primi amenzi în asemenea situații. Săptămâna trecută, consiliul local al orașului a votat o lege prin care li se interzice pietonilor să-și folosească telefoanele când traversează.

Cei care sunt prinși că încalcă noua regulă, vor primi amenzi cuprinse între 15 și 99 de dolari, în funcție de numărul abaterii la care sunt. Legea a ajuns pe biroul primarului Kirk Caldwell, care are 10 zile lucrătoare să o semneze, arată gizmodo.com. Acesta a lucrat îndeaproape cu consilierul Brandon Elefante, astfel că e aproape sigur ca legea să fie aprobată.

Mai multe orașe din New Jersey, New York, Arkansas, Illinois și Nevada au încerat să creeze legi similare, dar au eșuat. Conform Injury Facts, incidentele care implică pietoni ce foloseau telefoanele mobile însumează peste 11.100 de accidente între 2000…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE