Părintele filmelor cu zombi, George A. Romero, a murit. Avea 77 de ani

George A. Romero, regizorul filmului Night of the Living Dead (1968), a murit duminică, la vârsta de 77 ani, după o luptă cu cancerul de plămâni, a anunțat managerul său, Chris Roe.


„Legendarul regizor George A. Romero a murit duminică, 16 iulie, ascultând coloana sonoră a producției The Quiet Man, unul dintre filmele lui favorite, alături de soția lui, Suzanne Desrocher Romero, și fiica, Tina Romero”, se vede în anunțul oficial. „Lasă în urma sa o moștenire cinematografică ce a trecut testul timpului și va continua să dăinuiască”.

Romero este părintele filmelor cu zombi, lansarea deja clasicului Night of the Living Dead provocând, în 1968, un întreg scandal. Nu este primul film cu zombi, dar a avut o influenţă incontestabilă în acest subgen.

Variety a publicat, la data lansării horror-ului, o cronică prin care ataca agresiv filmul, invitând autorităţile să ia măsuri cu privire la „pornografia violenţei” aruncată pe ecran de Romero. Night of the Living Dead a devenit cel mai profitabil film horror independent şi este adesea citat pe listele cu cele mai bune horroruri din toate timpurile. Că vrea sau nu, fiecare nouă producţie cu zombi îl omagiază.

Turnat în Pittsburgh (SUA), cu un buget de 114.000 de dolari, adunat de la prieteni și asociați ai companiei de producție Image Ten, Night of the Living Dead a câștigat 30 de milioane de dolari devenind un film cult. Influențat de romanul lui Richard Matheson „I Am Legend”, filmul alb-negru este despre un grup de oameni baricadați într-o fermă din Pennsylvania de frica unei hoarde de…

citeste mai mult aici

categorii
Filme / TV
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE