Patronatele din turism: Promovarea turistică a României la nivel internațional este palidă; vrem specialiști la conducerea Ministerului Turismului

Promovarea turistică a României la nivel internațional este palidă, iar desființarea birourilor de turism din străinătate s-a făcut pe motivații de natură personală, atenționează patronatele din industria de profil, care solicită, totodată, numirea la conducerea Ministerului Turismului a unor specialiști în domeniu.


7e96eb3f-3c38-41ab-8a3f-0e303c77062c

”Susținem cu tărie că funcțiile de conducere din Ministerul Turismului, ministru și secretar de stat, să fie deținute de specialiști din turism, întrucât este nevoie de expertiză în domeniu, care să ne permită să facem progrese reale, pe fiecare zonă a industriei noastre. Nu putem avea permanent la conducerea instituției care administrează turismul numai persoane fără legătură cu domeniul. Suntem într-un moment critic în turism, cu impact negativ asupra evoluției acestuia. Niciun act normativ nu a fost aprobat în ultimele șase luni. Cel referitor la acordarea voucherelor de vacanță și angajaților din sistemul public nu este aprobat, Legea Turismului nu a intrat în dezbatere, propunerile ANAT referitoare la garantarea pachetelor turistice nu s-au concretizat într-un act normativ”, susțin, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES reprezentanții Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) și Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Conform acestora, ”promovarea turistică a României în…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE