Pepene verde sau pepene galben, care este mai sănătos?

Pepenii, indiferent dacă sunt verzi sau galbeni, sunt o sursă naturală de lichide, fiind formaţi în proporţie de 92% apă, şi pot fi consumaţi atunci când îţi este sete, deoarece sucul lor are numeroase substanţe nutritive.


Pepenele verde

Pepenele verde este mai zemos decât cel galben. În plus, sucul acestuia este bogat în vitaminele A, B6 şi C. În plus, culoare roşie a miezului este dată de licopen, un antioxidant care protejează sistemul cardiovascular. În plus, spre deosebire de alte legume bogate în licopen, pepeneii nu trebui gătiţi, aşadar organismul va asimila întreaga cantitate de licopen. 400 de grame de miez de pepene roşu conţine aproximativ 20 de miligrame de licopen, care, pe lângă faptul că protejează inima, întăresc oasele şi previne apariţia celulelor canceroase.

Pepenii verzi mai conţin şi citrulină, un aminoacid, care este transformat de organism în arginină, un alt aminoacid  esenţial organismului. Citrulina şi arginina îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi protejează vasele de sânge.

Află mai multe despre pepenii galbeni pe clickpoftabuna.ro!

citeste mai mult aici

categorii
Lifestyle
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE