Personajul principal din serialul cult "Doctor Who" va fi interpretat în premieră de o femeie

Actrița engleză Jodie Whittaker este prima femeie care va interpreta personajul principal din „Doctor Who”, un serial cult științifico-fantastic produs și difuzat de BBC, au anunțat duminică seară reprezentanții postului public de televiziune din Marea Britanie, citați de AFP.


0a1406bf-8152-4613-85b2-6146806123b0

Sursa foto: www.npr.org

Jodie Whittaker, în vârstă de 35 de ani, care s-a făcut remarcată în serialul polițist „Broadchurch”, va debuta în „Doctor Who” cu ocazia unui episod special difuzat cu ocazia Crăciunului 2017, a precizat BBC, care a difuzat duminică și un scurt trailer al acelui episod, imediat după finala masculină a turneului de tenis de la Wimbledon.

„Este o senzație incredibilă să joc acest rol”, a declarat actrița britanică, la scurt timp după anunțul oficial făcut de BBC.

„Mi se pare ceva uriaș, în calitate de feministă, de femeie, de actriță, de ființă umană, de persoană care vrea să împingă constant limitele și să răspundă provocărilor profesionale”, a adăugat ea.

Creat în 1963, „Doctor Who” a doborât recordul de longevitate în categoria serialelor SF, potrivit Cărții Recordurilor Guinness.

Jodie Whittaker a precizat că telespectatorii nu vor trebui „să se sperie de genul” ei, anticipând deja o polemică referitoare la alegerea unei femei care să interpreteze acest rol legendar din televiziunea britanică.

„Fanii au văzut deja numeroase schimbări, iar aceasta este doar una nouă, diferită, dar nu înspăimântătoare”, a adăugat actrița engleză.

Serialul…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE